Teknoma osti Optiwert Oy:n

Teknoma Oy on ostanut Optiwert Oy:n koko osakekannan torstaina 17.10.2019 solmitulla osakekaupalla.

Teknoma on vuonna 1937 perustettu teknisen alan maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka myy kansainvälisesti tunnettujen yritysten laatutuotteita Suomen teollisuudelle. Teknoman valikoimiin kuuluu mm. Houghton, Kluthe, Cortec, CJC, James Walker, Victaulic ja Garlock sekä muita tunnettuja tuotemerkkejä. Teknoma sijaitsee Nummelassa. Optiwert on yksityisessä omistuksessa ollut suomalainen voiteluainetoimittaja Suomessa, joka on toiminut vuodesta 1993 ja sillä on asiakkainaan yli 400 konepajateollisuuden yritystä. Optiwertin merkittävimpiä edustuksia ovat Quaker, Binol ja Total. Optiwert sijaitsee Paimiossa.

Kesällä 2019 kaksi maailman tunnetuinta voiteluainevalmistajaa, Quaker Chemical Corporation ja Hough­ton International sulautuivat. Sulautumisen seurauksena syntyi Quaker Houghton. Suomessa Houghton-tuotemerkkejä on edustanut Teknoma ja Quaker-tuotemerkkejä Optiwert. Nyt solmitun yrityskaupan seurauksena kaikki Quaker Houghtonin tuotemerkit Suomessa siirtyvät Teknoman hallintaan ja Teknomasta tulee markkinajohtaja teollisten voiteluaineiden maahantuonnissa ja markkinoinnissa.

Optiwertin operatiivinen toiminta jatkuu toistaiseksi itsenäisenä, mutta tullaan tulevaisuudessa integroimaan Teknoman toimintaan. Integraatiossa tilaus-toimitusketju sekä muut prosessit yhtenäistetään ja Optiwertin henkilökunta siirtyy Teknoman palvelukseen.


”Yrityskaupan myötä muodostamme vahvan, innovatiivisen ja ammattitaitoisen yhtiön, joka ymmärtää asiakkaiden tarpeet ja pystyy tarjoamaan entistä laajemman tuotevalikoiman asiakaskunnalleen. Yhdessä organisaatiomme pystyy huolehtimaan asiakkaistaan entistä paremmin ja kilpailukykyisemmin”, toteaa Arvid Segercrantz, Teknoman hallituksen puheenjohtaja.

Optiwertin hallituksen puheenjohtaja Anssi Elomaa siirtyy kaupan myötä Teknoman hallituksen jäseneksi. ”Olemme iloisia siitä, että saamme nyt Quaker Hough­ton -tuoteperheen Suomen edustuksen yhden ja pätevän katon alle. Lisäksi on ilo olla mukana kehittämässä Teknomaa”, jatkaa Anssi Elomaa.

Teknomalle toiminta-alueen laajeneminen on tärkeä asia erityisesti tuotetarjonnan ja volyymin näkökulmasta. Kaupan seurauksena Teknoman vuotuinen liikevaihto tulee nousemaan noin 10 M€:on ja henkilökunnan lukumäärä 21:een.

Lisätietoja:

Teknoma Oy
Arto Hellman
toimitusjohtaja
puh. +358 400 771 110
arto.hellman@teknoma.fi

Optiwert Oy
Anssi Elomaa
toimitusjohtaja
puh. +358 40 551 9700
anssi.elomaa@optiwert.fi