Meriteollisuuden päästöt kuriin CJC®-öljynsuodattimilla

Kaikkialla pohditaan kuumeisesti, kuinka päästöjä voidaan vähentää ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yksi keino meriliikenteessä on sivuvirtasuodattimet, jotka korvaavat keskipakoisseparaattorit moottoriöljyjen ja polttoaineiden suodatuksessa. Teknoma Oy haluaakin auttaa asiakkaitaan öljyn puhtauteen liittyvissä ongelmissa vähentäen samalla meriteollisuuden päästöjä.

”Moottoriöljyjä keskipakoisseparaattorilla suodattaessa öljy pitää lämmittää 90–95 °C lämpötilaan, joka kuluttaa paljon energiaa. Staattisilla suodattimilla lämmitystä ei tarvita. CJC®-öljynsuodatin säästää energiaa parhaimmillaan jopa 97 % verrattuna perinteiseen keskipakoseparaattoriin”, kertoo myyntijohtaja Kari Numminen.

Lisäksi keskipakoisseparaattori käytettäessä muodostuu ns. lietettä, joka tulee hävittää asianmukaisesta. Tämä nostaa luonnollisesti menoja. Liete myös sisältää usein noin 30 % käyttökelpoista öljyä, joka korvataan uudella. Korvaaminen tietysti lisää kustannuksia ja puhumattakaan asiaan liittyvistä ympäristöongelmista.

C.C. Jensen Marine Lube Oil Purifier
Marine Lube Oil Purifier

Ympäristön ohella säästetään myös rahaa

CJC®-suodatinpatruunat pystyvät poistamaan öljystä ns. hapettumistuotteita, joita keskipakoisseparaattorit eivät pysty poistamaan. Hapettumistuotteiden poistolla öljy pysyy pidempään käyttökelpoisena, joka vähentää kustannuksia ja ympäristövaikutuksia. Tämä voidaan todentaa mittaamalla TBN-arvoa säännöllisesti ja varmistaa, että se pysyy moottorin valmistajan suosittelemalla tasolla.

Muutama vuosi sitten C.C.Jensen toi markkinoille omat patruunat niin 2- ja 4-tahtimoottoreille kuin eri polttoaineillekin. Näiden kehitykseen on käytetty vuosia yhteistyötä eri moottorivalmistajien ja varustamoiden kanssa. CJC®-suodatinpatruunat on valmistettu lähes täysin selluloosakuiduista, jotka ovat peräisin uusiutuvista luonnonvaroista. 

Päästöjen pienentäminen ja säästöjen syntyminen ei päde pelkästään meriteollisuudessa. Mainittuja etuja voidaan saavuttaa samalla tavalla myös dieselmoottorikäyttöisissä voimalaitoksissa.

C.C. Jensen suodattimet säästävät rahaa ja ympäristöä meriteollisuudessa.

70 vuotta vankkaa asiantuntemusta

On havaittavissa selvästi, että varustamoita kiinnostaa enenevässä määrin keskipakoisseparaattoreiden korvaaminen sivuvirtasuodattimilla sekä voiteluöljyjen että polttoaineidenkin suodatuksessa.

C.C.Jensen on johtava offline-suodattimien valmistaja, jolla on lähes 70 vuoden kokemus. Huiman asiantuntemuksen myötä jokaiseen CJC®-öljynsuodattimeen voidaan asentaa erilaisia suodatintyyppejä vastaamaan yrityksen tarpeita ja öljytyyppejä.

Suodattamalla öljy C.C. Jensen suodattimilla pystytään käyttövarmuutta parantamaan huomattavasti ja samalla laskemaan kustannuksia ja ympäristövaikutuksia.

Lue lisää C.C. Jensenin suodattimista tästä.

Lisätietoja antaa mielellään myös:

Kari Numminen Myyntijohtaja +358 40 543 4475