Maailman ensimmäinen kompostoitava kiristekalvo teollisuudelle – vähennä ympäristön kuormitusta Eco Wrap®:in avulla

Eco Wrap kiristekalvo

Teollisuudessa ja varastoinnissa käytetään paljon kiristekalvoja, joiden ansiosta kuormien käsittely ja siirtäminen on helpompaa. Samalla syntyy kuitenkin paljon muovijätettä. Mitä jos syntyvän jätteen voisikin kompostoida sen kaatopaikalle kuljetuksen sijaan?

Eco Wrap® on uusi, kompostoitava kiristekalvo, jonka tekemiseen käytetään sertifioitua kompostoitavaa hartsia sekä tarttumista edistävää lisäainetta. Sitä voidaan käyttää useimmissa teollisuudessa käytössä olevissa automaattisissa pakkauskoneissa, ja se onkin erinomainen vaihtoehto perinteisten polyeteenikalvojen sijaan.

– Eco Wrap®:n avulla yritys pystyy toimimaan ympäristöystävällisemmin vähentämällä muovin käyttöä pakkaamisessa. Maailmalla on jo tarpeeksi muoviroskaa, ja sen vähentäminen on äärimmäisen tärkeää, painottaa Teknoman tuotepäällikkö Esa Sariola.

Kuinka Eco Wrap® auttaa vähentämään jätettä?

Useimmiten pakkaamisessa käytettäviä kiristekalvoja tarvitaan kolme kerrosta, jotta saavutetaan tarvittava pakkauksen lujuus ja sen tarvitsema suoja. Eco Wrap®:ä käytettäessä vain kaksi kerrosta riittää, mikä vähentää jo pakkausvaiheessa materiaalin käyttöä.

Käytön jälkeen Eco Wrap® on suunniteltu hävitettäväksi kompostointilaitokseen, jonka ansiosta muovijätteen määrä ja ympäristön kuormitus vähenevät. Biohajoamisprosessi kestää noin kymmenen viikkoa tuotteen asianmukaisen hävittämisen jälkeen.

Eco Wrap®-kiristekalvoa voidaan hyödyntää ympäristöystävällisempänä pakkausvaihtoehtona kaikkialla, missä tarvitaan joustavaa kiristekalvoa.

Eco Wrap® sopii monelle toimialalle

  • Maatalous. Heinäpaalit, polttopuut, puutavara ynnä muut maatalousmateriaalit voidaan niputtaa ja kääriä Eco Wrapin® avulla.
  • Teollisuus. Teollisuudessa on lukemattomia tuotteita, jotka valmistetaan, pakataan ja kuljetetaan eri maihin. Näiden tuotteiden lavaamiseen ja käsittelyä helpottamaan käytetään paljon kiristemuovia, jonka on korvattavissa ympäristöystävällisemmällä vaihtoehdolla.
  • Verkkokauppa. Etenkin pandemian myötä verkkokauppojen toimituspalvelujen hyödyntäminen on kasvanut. Tavaroiden kuljetukseen voidaan hyödyntää Eco Wrap®:ä tavallisen muovin sijaan.
  • Elintarviketeollisuus. Elintarviketeollisuudessa käytetään paljon muovia tölkkien, pullojen, laatikoiden ja pullojen lavaukseen. Eco Wrapia® voidaan käyttää kaikissa pakkauksissa, joissa ei ole suoraa kosketusta elintarvikkeiden kanssa.
  • Huonekalujen ja matkatavaroiden käsittely. Eco Wrap® on loistava työkalu niin muuttoyrityksille kuin muillekin tavaroiden käsittelijöille. Kalvoa voidaan käyttää esimerkiksi huonekalujen turvalliseen käärimiseen ennen niiden lastaamista.

Investoi ympäristöystävällisempään teollisuuteen

Tämän päivän teollisuudessa käytetään paljon kiristekalvoja. Muovijätteen kerryttäminen ei kuitenkaan ole enää välttämätöntä.

– Me Teknomalla haluamme kantaa kortemme kekoon ja vähentää luonnon kuormitusta tarjoamalla asiakkaillemme ratkaisuja puhtaamman maapallon puolesta, päättää Sariola. 

Cortec® tunnetaan tutkimus- ja kehitystyöstään kohti vihreämpiä pakkausmateriaaleja. Eco Wrapin® kehittämisen myötä yritys on ottanut tärkeän askeleen kohti kompostoitavien pakkausten monipuolista hyödyntämistä teollisuudessa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Tuotepäällikkö Esa Sariola, p. +358 44 737 0409 tai esa.sariola@teknoma.fi