Atago-mittalaitteet helpottavat leikkuu- ja prosessinesteiden ylläpitoa ja seurantaa

Atago logo

Teknoma edustaa myös japanilaisen mittalaitevalmistaja ATAGOn tuotteita. Atago Co Ltd on jo 1940-luvulta lähtien valmistanut korkealaatuisia mittalaitteita, ja saanut lukuisia tuotesuunnittelu- ja innovaatio-palkintoja kuten Good Design Award, Red Dot Design ja Ringier Technology Innovation Award. Valikoimasta löytyy konepajoihin kiinnostavia mittalaitteita kuten digitaalisia refraktometrejä ja pH-mittareita.

Atagon laitteiden avulla voidaan seurata leikkuunesteen pitoisuutta ja pH-arvoa helposti ja nopeasti. Pitoisuuden mittaukseen löytyy myös jatkuvatoimisia mittareita. Käyttäjän kannalta laitteiden käyttö on helppoa ja mittaustulokset saadaan tallennettua.

Digirefraktometri, joka mittaa leikkuunesteen pitoisuuden ja lämpötilan koneista joissa altaalle ei näe helposti. Tiedon keruu on myös mahdollista. on tuotantolinjaan sijoitettava eli inline-pitoisuusmittari.Tuote sopii kohteisiin, joissa allas on hankalammin saavutettavissa, mutta virtauksen voi tuoda letkulla. CM-BASEα-laitteen avulla voi myös säätää ulkoisia hälytyksiä, jolloin ylitykset tai alitukset voidaan havaita nopeammin esimerkiksi varoitusvalolla.

Leikkuunesteiden lisäksi mittalaitteilla voidaan seurata esim. pesunesteiden, koeponnistusnesteiden ja karkaisupolymeerin pitoisuuksia ja pH-arvoja. Laitteet mittaavat myös nesteen lämpötilan, joka on monesti tärkeä tieto, kun valmistetaan mittatarkkoja, koneistettuja kappaleita.

PAL-1 on digitaalinen käsirefraktometri, joka sopii leikkuunesteen pitoisuuden ja lämpötilan mittaamiseen. Kädessä pidettävä pienikokoinen laite on näppärä käsitellä ja helppokäyttöinen.

PAL-pH-mittari on digitaalinen, helppokäyttöinen mittalaite pH-arvon ja lämpötilan mittaamiseen leikkuunesteistä ja muista prosessinesteistä.

Käsikäyttöisissä ATAGO-mittalaitteissa on erittäin kestävä optinen lasi, joka ei naarmuunnu helposti. Laitteiden puhdistus on myös helppoa: pelkkä pyyhkäisy liinalla pitää mittarin puhtaana tai sen voi myös pestä juoksevan veden alla.

PAN-1 DC on ”uppoasennettava”, jatkuvatoiminen digirefraktometri, jonka käyttö on helppoa: se asennetaan leikkuunestesäiliön reunalle, ja ruudusta näkee nesteen pitoisuuden ja lämpötilan. Tiedon keruu on myös mahdollista. PAN-1-laitteesta valmistetaan myös patteritoimista versiota, ja se voidaan siirtää koneelta koneelle.

CM-BASEα on digitaalinen inline-pitoisuusmittari. Se sopii kohteisiin, joissa nestesäiliö on hankalammin saavutettavissa, mutta virtauksen voi tuoda letkulla. Laite mittaa jatkuvatoimisesti nesteen pitoisuutta sekä lämpötilaa ja CM-BASEα-laitteen avulla voi myös säätää ulkoisia hälytyksiä, jolloin pitoisuuden ylitykset tai alitukset voidaan havaita nopeammin esimerkiksi varoitusvalolla.

Molempia laitteita voidaan käyttää pelkkinä näyttöinäkin. Parempi hyöty saadaan kuitenkin kytkettäessä laite tiedonkeruujärjestelmään, jolloin voidaan myöhemmin tarkistaa leikkuunesteen pitoisuus tai lämpötila.

Kysy meiltä lisää!

Leif Josefsson Tuotepäällikkö +358 50 325 2681