OsastotTarvikkeetTiivisteetPaineilmatoimiset tiivisteet

Paineilmatoimiset tiivisteet

Me Teknomalla autamme tiivisteen valinnassa, siten että saamme toimivan ja järkevän ratkaisun kohteeseesi. Paineilmatoimisia tiivisteitä käytetään yleisimmin ovissa ja luukuissa, joissa tiiviste ei saa haitata oven / luukun käyntiä. Kun paineilmatoimiseen tiivisteeseen kytketään käyttöpaine, laajenee tiiviste haluttuun suuntaan sulkien ilmaraon oven / luukun ja karmin välillä.

Paineilmatoimiset tiivisteet suunnitellaan kuhunkin käyttökohteeseen sopivaksi. Tiivisteprofiileja ja ilmaliitäntöjä on tarjolla useita erilaisia tarpeista riippuen. Tiivisteen materiaaleina yleisimmin käytetään silikonia ja EPDM-kumia. Muitakin materiaaleja on saatavilla tarpeen mukaan.

Paineilmatoiminen tiiviste voi tarvittaessa kestää usean barin tiivistettävän paineen, tai vaihtoehtoisesti kykenee sulkemaan useiden senttimetrien mittaisia rakoja. Paineenkesto ja tiivisteen laajenemispituus ovat kääntäen verrannolliset suureet.

Pneumaattiset tiivisteet ovat omimmillaan kohteissa, joissa ovi tai luukku pitää saada ilmatiiviiksi maltillisessa paineessa. Esimerkiksi maalaamon ovien tiivistäminen tai muun luukun / oven tiivistys, jonka takana on haitallista kaasua tai partikkeleita. Paineilmatoimisille tiivisteille löytyy käyttökohteita myös erilaisissa tarttujissa, joissa tiivisteen paisumista voidaan hyödyntää tartunnan aikaansaamisessa.

Ota yhteyttä Teknomaan, niin valitaan yhdessä kohteeseesi parhaiten soveltuva paineilmatoiminen tiiviste.