OsastotTarvikkeetTiivisteetLaippa- ja tasotiivisteetSpiraalitiivisteet

Spiraali­tiivisteet

Me Teknomalla autamme tiivisteen valinnassa, siten että saamme toimivan ja järkevän ratkaisun kohteeseesi. Korkealaatuisilla spiraalitiivisteillä tiivistetään niin laippoja, kuin luukkuja ja muita tasomaisia pintoja. Metaflex spiraalitiivisteet soveltuvat erittäin monelle väliaineelle ja ne kestävät tarvittaessa myös hyvin korkeita lämpötiloja ja paineita: jopa 1000 °C ja 350 bar. Spiraalitiivisteet kestävät hyvin paineen- ja lämpötilanvaihteluita, ja ovat erittäin helppoja ja varmoja asentaa.

Spiraalitiiviste koostuu spiraalin muotoon kiedotusta tiiviste-elementistä, jossa vuorottelevat metallinen vahvikenauha ja itse tiivisteaine. Lisäksi tiivisteessä on usein tukirenkaat sekä sisä-, että ulkokehillä. Spiraalitiivisteitä saa myös vain jommallakummalla tukirenkaalla tai kokonaan ilman tukirenkaita. Myös esimerkiksi ovaalin tai obroundin (stadionin) muotoiset spiraalitiivisteet ovat mahdollisia.

Spiraalitiivisteen tukirenkaiden ja tiiviste-elementin metallinauhojen materiaaleissa on useita vaihtoehtoja hiiliteräksistä ruostumattomiin teräksiin ja erikoisteräksiin. Itse tiivisteaine voi olla PTFE:ta, teollisuusgrafiittia, korkean puhtausasteen grafiittia, tai näiden kombinaatio esim FireSafe-vaatimuksen kohteissa.

Spiraalitiivisteet ovat saatavissa EN 1514-2 ja ASME (ANSI) B16.5 mukaisissa mitoissa. Myös erikoisemmat mitat onnistuvat. Tavanomaisin paksuus tiiviste-elementille on 4,5 mm, mutta paksuuksissakin vaihtoehtoja löytyy 2,5 mm alkaen aina 7,3 mm asti.

Ota yhteyttä Teknomaan, niin valitaan yhdessä kohteeseesi parhaiten soveltuva spiraalitiiviste.