TuotteetTarvikkeetTiivisteetAkseli­tiivisteetWalkersele-elastomeeritiivisteet

Walkersele-elastomeeri­tiivisteet

James Walkerin Walkersele-akselitiivisteet ovat monipuolinen tuoteperhe elastomeereista valmistettuja huulitiivisteitä. Eri kokoja, profiileja ja materiaaleja löytyy suuri määrä, joten lähes kaikkiin akselitiivistyskohteisiin löytyy kohteeseen soveltuva Walkersele-akselitiiviste.

Suosituimmat tiivisteprofiilit ja materiaalit:

Walkersele D6

Walkersele D6 on kudosselkäinen akselitiiviste, jonka huuli on tehty lopulliseen muotoonsa leikkaamalla optimoidun huulikosketuksen varmistamiseksi. Tiivisteessä käytetään kierrejousta kontrolloidun tiivistyspaineen aikaansaamiseksi. Tiiviste kestää noin 0.04 Mpa (0,4 bar) ylipaineen. Materiaalista riippuen kehänopeutta jopa 27 m/s. Käyttölämpötilarajat ovat materiaalista riippuvaisia.

Walkersele D7

Walkersele D7 on jämäkämpi versio pikkuveljestään D6:sta. Tämä tiiviste kestää jopa 0.4 MPa (4 bar) ylipaineen käytössä. Materiaalista riippuen kehänopeutta jopa 27 m/s. Käyttölämpötilarajat ovat materiaalista riippuvaisia.

Walkersele D8

Walkersele D8 on ratkaisu etenkin korkean tärinän ja epäkeskisyyden kohteisiin, joissa tarvitaan myös riittävä paineenkesto. Käyttökohteita ovat esimerkiksi laivojen potkuri- ja muut voimansiirtoakselit, sekä prosessiteollisuuden kohteet. D8 kestää noin 0,15 MPa (1,5 bar) ylipaineen käytössä, ja täten asettuu paineenkeston osalta D6:n ja D7:n väliin, tarjoten kuitenkin D7:aa pienemmän huulipaineen.

Materiaalit

Walkersele huulitiivisteet on mahdollista valmistaa hyvin monesta eri elastomeerimateriaalista. Tyypillisimmät materiaalit ovat M1 (nitriilikumi) ja M9 (fluorikumi). Muita materiaaleja on esim. Ultraglide ja Aquaglide (erikois-HNBR-materiaaleja). Materiaalien pääluokkien sisällä on myös useita materiaalivaihtoehtoja, esimerkiksi eri FKM- ja NBR-laatuja on saatavilla useita kymmeniä. Materiaali valitaan kohteeseen parhaiten sopivaksi. Vaikuttavia muuttujia ovat mm. tiivistettävä väliaine, akselin pintanopeus, käyttölämpötilat, sekä voitelu.

Walkersele OSJ –liittäminen

Walkersele akselitiivisteet voidaan asentaa akselille ilman massiivisia purkuoperaatioita OSJ (on-site joining) menetelmän avulla. Menetelmässä katkaistu tiiviste tuodaan akselin ympärille, ja katkaistut päät liitetään luotettavasti toisiinsa ennen lopullista asennusta. OSJ-tarvikkeisiin kuuluu profiilikohtaiset kohdistuspalat, jotka varmistavat, että tiivisteen päät ovat tarkasti kohdakkain. Liittäminen tapahtuu epoksiliiman avulla.