OsastotTarvikkeetPutoamisenestotarvikkeet

Guardian -putoamis­suojaimet

Teknoma myy alan huippua edustavia laadukkaita ja ergonomisia Guardian® putoamiselta tai pudottamiselta suojaavia turvatuotteita, jotka edistävät paitsi turvallista myös ergonomista ja mukavaa työskentelyä. Ota rohkeasti yhteyttä tai lue alta lisää Guardian-putoamissuojaimista!

Työsuojelun eräs tärkeimpiä osa-alueita on mahdollistaa turvallinen korkean paikan työskentely. Siihen liittyvät määräykset ja säädökset ovat jatkuvassa murroksessa esimerkiksi korkeuteen liittyvien määrittelyjen osalta. Tilanteissa, joissa kiinteän putoamissuojauksen asentaminen ei ole teknisesti mahdollista, tulee käyttää aina henkilökohtaista putoamissuojausta. Nykyään jo yli kahden metrin korkeudella työskentely luokitellaan korkean paikan työskentelyksi, jossa pitää olla suojaus kunnossa. Tämän lisäksi tulee ehkäistä työkalujen ja kaikenlaisten osien putoamisen aiheuttamat ongelmat, sillä putoavat esineet voivat aiheuttaa isoa vahinkoa.

Putoamiselta ja pudottamiselta suojaavat tarvikkeet

Korkealla työskennellessä ihminen voidaan sitoa kiinni valjailla ja erilaisilla kiinnitysköysillä, mutta niiden käytettävyyden pitää olla kunnossa. Huonot valjaat voivat tuntua epämukavilta ja olla työnteon esteenä tai jopa aiheuttaa sairaslomia. Valjaiden pitää olla nimenomaan ammattikäyttöön suunnitellut, jotta niillä on mukavaa, ergonomista ja turvallista työskennellä pitkiäkin aikoja, ja niiden tulee varmistaa ettei työntekijä loukkaa itseään pudotessa.

Valjaissa pitää myös olla tarpeeksi hyvät kiinnitysmahdollisuudet. Yleensä kun työskennellään ylhäällä, halutaan kiinnityksen olevan niskassa, jotta käsien käyttö ei hankaloidu. Joissain tapauksissa taas on parempi, että kiinnitys on rintakehällä, jolloin saadaan parempi asento esim. pystysuorilla pinnoilla työskennellessä. Osassa valjaita on monta kiinnityskohtaa: yksi rinnassa ja kaksi niskassa joista toinen on nostoa varten. Turvallisuussuunnitelmassa pitää myös määrittää, että miten pudonneet työntekijät nostetaan takaisin ylös ja mihin kiinnitys silloin laitetaan. Samoin tulee määritellä suurin sallittu putoamismatka, jotta pysäysvoimat eivät ole liian suuria.

Kaiken lähtökohtana ovat turvavaljaat, jotka ovat hyvät käyttää, ja Teknomalta löytyy siihen ratkaisuja: Guardianin innovatiiviset turvavaljaat, esimerkiksi Xplorer Harness, jotka ovat erittäin kevyet, vartalonmyötäiset ja mukavan ilmavat.

Valjaiden lisäksi pitää määritellä kiinnityspisteet ja lieat. Usein halutaan käyttää automaattisia, ja itsekelautuvia liekoja, ja joissain tapauksissa köysi voi olla oikea ratkaisu. Kysymys ei ole pelkästään tekninen, vaan siihen liittyy omia tottumuksia, säännöksiä ja byrokratiaa, mutta hyviä ratkaisuja on olemassa. Yksinkertaiset kelautuvat lieat helpottavat työskentelyä varsinkin koreissa ja tasoilla, mutta turvallisuusmääräykset ja -säädökset voivat vaatia esim. köysien käyttöä kiinnityspisteiden takia.

Putoavilta esineiltä suojautuminen

Kun tehdään töitä ylhäällä, ei aina riitä, että ihminen on turvallisesti kiinni, vaan pitää huolehtia myös putoavien työvälineiden ja muiden tavaroiden aiheuttamilta vaaratilanteilta. Lain mukaan työntilaajan on huolehdittava, etteivät putoavat tavarat aiheuta vaaratilanteita. Tämän takia rakennetaan esimerkiksi kulkuväyliä, jossa on katto tai muita vastaavia ratkaisuja, mutta ne eivät välttämättä suojaa kimmokkeilta. Varsinkin työmailla voi olla hankala tilan ahtauden takia tehdä suojattuja kulkuteitä tarpeeksi kauas kulkuväylistä.

Yksinkertainen tapa estää tavaroiden putoaminen on kiinnittää ne työntekijän varusteisiin. Kun vasara ei putoa, ei sitä tarvitse hakea eikä se osu mihinkään tai keneenkään. Tähän tarkoitukseen on erilaisia työkalujen virallisia kytkemistapoja ja liekoja. Pienellä totuttelulla ne eivät juurikaan hidasta työtä. Eräs hyvä esimerkki on Guardian QUICK SWITCH®.

Teknoma tarjoaa myös Guardian-suojaustuotteita paikkoihin, joissa estetään erilaisten laitteiden sisään sinne kuulumattomien asioiden pääsy. Laitteisiin voi päästä, esimerkiksi huoltojen aikana, kaikenlaista tavaraa tai jopa sadevettä joten ne kannattaa suojata siihen tarkoitukseen tehdyillä hupuilla tai peitteillä. Teknoman valikoimista löytyy paljon korkealaatuisia suojaustuotteita, kuten FME-suojapeite. Kaikki nämä kuuluvat standardoituun ja sertifioituun FME-järjestelmään.

Kysy lisätietoja

Juhana Virkkunen Myyntijohtaja +358 40 732 5858

    Tietosuojaseloste