TuotteetLaitteetRefraktometrit ja pH-mittarit

ATAGO® refraktometrit ja pH-mittarit 

Digitaaliset refraktometrit ja pH-mittarit soveltuvat esimerkiksi prosessinesteiden pitoisuuden ja pH:n mittaukseen. Valikoimastamme löytyy myös jatkuvatoimisia mittareita esim. keskusjärjestelmiin. 


PAL-1-refraktometri

PAL-1 on digitaalinen  käsirefraktometri, joka sopii työstö- tai leikkuunesteen pitoisuuden mittaamiseen. Kädessä pidettävä pienikokoinen laite on näppärä käsitellä ja helppokäyttöinen, ja laitetta voi käyttää vain kahdella näppäimellä. 

Refraktometri näyttää selvästi työstönesteen vaihdon tai täytön tarpeen, mikä vähentää hävikkiä ja säästää kustannuksia. Virheiden määrä vähenee, eikä työlästä titraamista tarvita. Oikea pitoisuus parantaa myös työturvallisuutta.

Oikean pitoisuuden ylläpitäminen nesteissä takaa hyvän lopputuloksen, estää metallintyöstönesteitä hajoamasta ja pilaantumasta, ehkäisee laiteongelmia ja pidentää laitteiden kestävyyttä. 

Laitteiden puhdistus on myös helppoa: pelkkä pyyhkäisy liinalla pitää mittarin puhtaana tai sen voi myös pestä juoksevan veden alla. PH-mittareiden ja johtokykymittareiden elektrodit ovat joskus herkkiä ja vaativat yleensä huolellista käsittelyä, mutta ATAGO-refraktometrissa on erittäin kestävä optinen lasi, joka ei naarmuunnu helposti.

PAL-1 on helppo käyttää:

1.
Laita 2-3 tippaa lasin pinnalle.

2.
Paina käynnistysnäppäintä.

3.
Mittaustulos ja lämpötila tulevat näkyviin 3 sekunnissa.

ATAGO pH-mittari

Käsikäyttöisen PAL-ph-mittarin käyttö on yksinkertaista ja vaatii vain pienen määrän näytettä. Mittaria voidaan käyttää monenlaisissa käyttökohteissa, kuten veteen liukeneva leikkausöljy, emäksinen puhdistusneste. Tätä mallia suositellaan myös niille, jotka käyttävät amiineja sisältäviä leikkausöljyjä.

CM-Base α-digirefraktometri

Digirefraktometri, joka mittaa leikkuunesteen pitoisuuden ja lämpötilan koneista joissa altaalle ei näe helposti. Tiedon keruu on myös mahdollista. on tuotantolinjaan sijoitettava eli inline-pitoisuusmittari.

Tuote sopii kohteisiin, joissa allas on hankalammin saavutettavissa, mutta virtauksen voi tuoda letkulla. CM-BASEα-laitteen avulla voi myös säätää ulkoisia hälytyksiä, jolloin ylitykset tai alitukset voidaan havaita nopeammin esimerkiksi varoitusvalolla.

PAN-1 DC uppoasennettava refraktometri

Helposti asennettava digirefraktometri, joka näyttää leikkuunesteen pitoisuuden ja lämpötilan työstökoneen säiliön reunalla. Tiedon keruu on myös mahdollista. Saatavana myös siirrettävä patteritoiminen malli.


Kysy lisätietoja

Leif Josefsson Tuotepäällikkö +358 50 325 2681