OsastotLaitteetLeikkuunesteiden suodatus ja puhdistus

LEIKKUUNESTEIDEN Suodatus ja puhdistus

Toimitamme ammattitaidolla tarpeidenne mukaiset leikkuunesteiden puhdistusjärjestelmät. Kaikki järjestelmät suunnitellaan prosessikohtaisesti.

Valikoimastamme löydät mm. Vivex-puhdistusjärjestelmät, Nexjen Technologies -öljynerottimet sekä Eclipse Magnetics -magneettisuodattimet.

Vivex leikkuunesteiden puhdistusjärjestelmät

Vuonna 1982 perustettu ruotsalainen VIVEX toimittaa ainutlaatuisia, patentoituja laitteistoja, joilla teollisuuden prosessinesteitä voidaan puhdistaa tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Laitteiden avulla parannetaan työympäristöä, aikaansaadaan kustannussäästöjä ja parannetaan tuottavuutta. 

Laitteet toimivat mahdollisimman pitkälle painovoiman avulla ilman vaihdettavia suodatinkankaita tai -papereita. Itsepuhdistuvat suodattimet ovat erittäin tehokkaita, energiaa säästäviä, pitkäikäisiä ja lähes huoltovapaita. VIVEX-keskusjärjestelmät suunnitellaan tapauskohtaisesti Full-flow tai By-pass -periaatteen mukaan. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä millainen ratkaisu sopisi teille parhaiten. 

Leikkuunesteiden tehtävänä on toimia voiteluaineena vähentäen kitkaa sekä estäen kuumentumista metallin työstöprosesseissa. Laadukas leikkuuneste pidentää metallintyöstökoneiden käyttöikää sekä tekee metallin työstöstä tehokkaampaa ja turvallisempaa. Quakercool® ja Hocut® -leikkuu- ja hiontanesteet ovat markkinoiden edistyksellisimpiä vesisekoitteisia metallintyöstönesteitä. Tuotteilla on erittäin hyvä EHS-profiili: ei booria, formaldehydiä, klooria tai fenoleja ja tuotteissa mahdollisesti käytetyt amiinit ovat TRGS611-hyväksyttyjä. Tuotteet ovat käyttäjäystävällisiä ja pitkäikäisiä.

Erotus ja suodatus

VIVEX kehittää ja valmistaa järjestelmiä metalliteollisuuden prosessinesteiden puhdistukseen ja hallintaan. Yritys tarjoaa järjestelmiä pienistä liikuteltavista prosessinesteiden puhdistimista, joiden virtausnopeus on 6 litraa minuutissa, aina suuriin keskusjärjestelmiin, joiden läpivirtauskapasiteetti on 8000 litraa minuutissa.

Tarjoamme metalliteollisuudelle ainutlaatuisia patentoituja järjestelmiä ympäristöystävälliseen ja tehokkaaseen prosessinesteiden käsittelyyn ja hiontajätteiden sekä lastujen puhdistukseen ja hallintaan. Laitteiden avulla saadaan parempi työympäristö, kustannussäästöjä ja parempi tuottavuus. VIVEX-järjestelmät käyttävät painovoimaperusteista erotusta lamellipaketeissa ja itsepuhdistuvissa suodatinratkaisuissa, mikä takaa riittävän puhdistuskyvyn ja suuret virtaukset. Järjestelmät eivät käytä suodatinkankaita tai muita kuluvia suodattimia, vaativat vähän huoltoa ja kuluttavat vähän energiaa. VIVEX-laitteiston avulla voidaan puhdistaa useimmat metalliteollisuuden prosessinesteet kuten vesipohjaiset emulsiot, leikkuu- ja hiomanesteet, puhdistusnesteet sekä suoraöljyt.

Huolto ja tekninen tuki

VIVEX pystyy tarjoamaan asiakkailleen valikoiman tuotteen huoltopaketteja käyttäessään heidän laitteitaan. Tämä voi olla kertaluonteinen palvelu tai pitkäaikainen ennaltaehkäisevä huoltosopimus. Niihin saa myös etävalvonnan ja -palvelun 24/7.

Lamellisuodatin

Lamellierotus perustuu kolmivaiheiseen erotteluun ja sitä käytetään esimerkiksi poistamaan vuotoöljyä ja kiinteitä partikkeleita jäähdytysnesteestä. Likainen neste syötetään lamellipakettiin, jossa kallistetuilla levyillä erotellaan sekä vuotoöljy että kiinteät hiukkaset prosessinesteestä.

VXCS 1500 lamellisuodatin on jäähdytysnesteen hallintajärjestelmä vesikiertoisille leikkuujäähdytysnesteille. Järjestelmää käytetään vuotoöljyn, grafiitin ja muiden kiinteiden hiukkasten erottamiseen jäähdytysnesteestä.

VIVEX-järjestelmä sisältää 3-vaiheisen lamellierottimen, likaisen säiliön, puhtaan säiliön, syöttöpumput, lietekuljettimen ja automaattisen täyttöjärjestelmän. Lamellierottimessa on automaattinen itsepuhdistuva järjestelmä.

Keskusyksiköllä on seuraavat tehtävät:

  1. Epäpuhtauksien automaattinen poisto jäähdytysnesteestä (kiinteät epäpuhtaudet, vuotoöljy)
  2. Jäähdytysnesteen määrän pitäminen vakiona keskusyksikössä
  3. Erotinjärjestelmän (CIP) automaattinen puhdistus

Rumpusuodatus

Rumpusuodatus on tehokkain tapa erottaa prosessinesteestä tiheydeltään samankaltaisia hiukkasia. Rumpusuodatus on myös hyödyllinen suurten nestevirtausten puhdistuksessa. Likaantunut neste syötetään suodatusverkolla päällystettyyn pyöreään rumpuun ja prosessinesteen kiinteät hiukkaset jäävät rummun pintaan. Suodatettu neste poistuu suodatinrummun keskeltä. Tukkeutunut metallisuodatinverkko puhdistetaan, kun suodatinrumpua pyöritetään harjaa vasten.

Mikrosuodatus

Tätä erotusmenetelmää käytetään, kun halutaan erotella hyvin pieniä partikkeleita. Alla on kuva mikrosuodatuslaitteistosta. Ota yhteyttä meihin, niin annamme lisätietoja.

Öljynerotus ja magneettisuodatus

Nexjen Technologies

C-Thru® -erotin on ainutlaatuinen, patentoitu yksikkö, joka on suunniteltu poistamaan kiinteät ja nestemäiset epäpuhtaudet metallintyöstö- ja puhdistusnesteistä.

Eclipse Magnetics

Teollisten nesteiden submikronisuodatus tarkkuussovelluksissa. Magneettisuodatus on tehokkain tapa poistaa rautahiukkasia teollisista nesteistä, kuten lastuamisnesteistä, voiteluaineista ja pesuliuoksista.

Kysy lisätietoja

Leif Josefsson Tuotepäällikkö +358 50 325 2681