Jarkko Lekkala aloitti Teknomalla mekaanisten tuotteiden myynnissä

Jarkko aloitti Teknoman myynnissä 16.1. – tervetuloa iloiseen joukkoomme! Tässä Jarkko esittelee itsensä:

Olen: 36-vuotias ja asun Tampereen lähellä Kangasalla, joten työskentelen sekä ajoittain Nummelassa että etänä kotona, ja enimmäkseen tieytysti asiakkaiden luona. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri, ja tämä Tampereella suoritettu tutkinto oli jatkoa opinnoille ammattikorkeakoulussa. Työkokemusta minulle on kertynyt koneensuunnittelusta, tuotekehityksestä ja myynnistä, ja näistä kertynyt kokemus on hyvä lähtökohta uuteen työhöni Teknomalla.

Ura: Nuorempana minulla oli suunnitelmissa fyysisempi työ esimerkiksi ura poliisissa tai rajavartiolaitoksessa, mutta kiinnostuin kuitenkin tekniikan opinnoista. Jo ensimmäisessä työpaikassani valmistumisen jälkeen työskennellessäni suunnittelijana Cargotecilla huomasin, että voisin pitää myyntityöstä ja jotenkin samaistuin helposti yrityksen myyjäkollegoihini. Tiedän olevani sosiaalisesti taitava henkilö, jonka on helppo jutella tuntemattomille, ja joka tykkää olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa sekä kohdata uusia ihmisiä. Aika pian tuli oivallus minulle oikeasta roolista työelämässä, ja varsinkin teknisessä ratkaisumyynnissä voin hyödyntää samoja vahvuuksia kuin minulla on vapaa-ajalla urheilussa: kilpailuhenkisyyttä, sosiaalisuutta ja ongelmaratkaisua. Myynnissä myös näkee konkreettisesti oman työnsä tulokset, ja voi suoraan peilata tekemistään saavutettuihin tuloksiin.

Työ Teknomalla: Myyn mekaanisia tuotteita asiakkaille koko Suomen alueelle ja laajasti eri toimialoille, mikä tuo mukavaa vaihtelua työpäiviin. Monissa tapauksissa jo asiakkaanamme oleva taho ottaa yhteyttä ja kertoo mikä on ongelma, ja me esitämme heille parhaan mahdollisen ratkaisun tai tuotteen heidän kannaltaan. Juuri ongelmanratkaisu on aina ollut lähellä sydäntäni, kuten myös sopivien ratkaisujen löytäminen eri asiakkaille. Näen jo voittona päästä myymään jotain tai saada uusi asiakkuus, silloin saa saavutettua jotain. Odotan uudelta työltäni, että pääsen toimimaan kiinnostavien tuotteiden kanssa uusissa ympäristöissä, joissa tapaan erilaisia asiakkaita ja tutustun heidän prosesseihinsa. Osa Teknoman tuotteista on minulle ennestään tuttuja kuten osan tiivisteistä, mutta paljon uutta tulee myös – ja tuotteet on todellakin ymmärrettävä myynnissä.

Vapaa-aikana urheilen paljon ja monipuolisesti esimerkiksi mailapelien ja kestävyyslajien parissa. Minulle ei sovi ’vain makoilu’, ja olen huomannut urheilun todella hyväksi keinoksi saada ajatukset siirrettyä ’oman elämän puolelle’ työpäivän jälkeen. Urheilu on tärkeää myös fyysiselle jaksamiselle, sillä hyväkuntoinen ihminen jaksaa paremmin työssään. Minulle hyvää mieltä tuovat erityisesti keskittymistä vaativat lajit kuten padel tai tennis, sillä niissä saa ajatukset muualle vaativista työkuvioista. Urheilun lisäksi olen alkanut harrastaa myös harppuunakalastusta, jota voi tehdä kirkkaissa, pienissä järvissä Suomessa sekä vaikkapa Pohjois-Norjassa.