TuotteetTarvikkeetTiivisteetLaippa- ja tasotiivisteetMetalliset o-rengastiivisteet


Metalliset o-rengastiivisteet

Me Teknomalla autamme tiivisteen valinnassa, siten että saamme toimivan ja järkevän ratkaisun kohteeseesi. Korkealaatuisilla Helicoflex metallisilla o-rengastiivisteillä tiivistetään kaikkein haastavimmat tasomaiset tai uralliset kohteet, niin lämpötilan, paineen, kuin tiiveystason puolesta. Metalliset o-rengastiivisteet toimivat lämpötila-alueella -272°C … 800°C ja painealueella 0 bar … 300 bar. Laajan toiminta-alueen lisäksi metallisilla o-rengastiivisteillä on erinomaisen matala vuototaso: yhtä tai useampaa kertaluokkaa matalampi, kuin millään perinteisellä tasotiivisteellä tai elastomeeri o-renkaalla.

Metallisia o-rengastiivisteitä käytetään muun muassa ydinvoimateollisuudessa tiivisteen hyvän säteilynkeston vuoksi. Myös esimerkiksi vedyn ja muiden keveiden kaasujen käsittelyssä erittäin matalan vuototason metalliset o-rengastiivisteet ovat omimmillaan.

Metallisen o-rengastiivisteen toiminta perustuu metallikuoren sisälle asennettuun kierrejouseen ja metallikuoren muovautumiseen. Kierrejousi antaa tiivisteelle erinomaisen elastisuuden (joustavuuden) ja metallikuoren hieman pehmeämpi pintakerros muovautuvuuden vastinpintoja vasten.

Metalliset o-rengastiivisteet ovat saatavissa erittäin laajassa ja räätälöitävässä kirjossa eri paksuuksia, poikkileikkauksia ja halkaisijoita. Myös tukirenkaita on mahdollista käyttää, jotka osaltaan estävät myös tiivisteen ylipuristamisen.

Metallinen o-rengastiiviste vastaa haasteisiin kohteissa, joissa vallitsee yksi tai useampi seuraavista perinteisille tiivisteille haastavista tekijöistä:
Korkea / matala lämpötila tai lämpötilanvaihteluita
Korkea paine / vakuumi tai paineenvaihteluita
Voimakas sähkömagneettinen säteily
Vaatimus erittäin matalalle vuototasolle

Ota yhteyttä Teknomaan, niin valitaan yhdessä kohteeseesi parhaiten soveltuva tiiviste.