OsastotTarvikkeetTiivisteetLaippa- ja tasotiivisteetKampaprofiilitiivisteet

Kampaprofiili­tiivisteet

Me Teknomalla autamme tiivisteen valinnassa, siten että saamme toimivan ja järkevän ratkaisun kohteeseesi. Korkealaatuisilla kampaprofiilitiivisteillä tiivistetään niin laippoja, lämmönvaihtimia, luukkuja ja muita tasomaisia pintoja. Metakamm kampaprofiilitiivisteet soveltuvat erittäin monelle väliaineelle ja ne kestävät tarvittaessa myös hyvin korkeita lämpötiloja ja paineita: jopa 650 °C ja 250 bar.

Kampaprofiilin tiiveystaso on yleensä kertaluokkaa parempi, kuin vastaavan spiraalitiivisteen. Kampaprofiilitiivisteet kestävät erinomaisesti paineen- ja lämpötilanvaihteluita, ja ovat erittäin helppoja ja varmoja asentaa.

Kampaprofiilitiiviste koostuu samankeskisiä ympyräharjanteita sisältävästä metalliytimestä ja sen päälle sidotusta tiivisteaineesta. Lisäksi tiivisteessä voi olla erilaisia tukirenkaita tai ripoja.

Metalliydin on useimmiten 3,0 tai 4,0 mm paksu ja molemmin puolin oleva tiivisteainekerros 0,5 mm paksu. Tarvittaessa myös muita paksuuksia. Saatavilla olevat tiivisteaineet ovat PTFE, teollisuusgrafiitti ja korkean puhtausasteen grafiitti.

Kampaprofiilitiivisteet ovat saatavissa EN 1514-6 ja ASME (ANSI) B16.5 mukaisissa mitoissa. Myös erikoisemmat mitat onnistuvat.

Ota yhteyttä Teknomaan, niin valitaan yhdessä kohteeseesi parhaiten soveltuva kampaprofiilitiiviste.