TuotteetProsessinesteetPalamattomat hydraulinesteet

Palamat­tomat hydrauli­nesteet

Quaker Houghtonilla on yli 50 vuoden kokemus palamattomista hydraulinesteistä. Nykyään yritys on markkinajohtaja, jolla on vertaansa vailla oleva valikoima alansa parhaita tuotteita, jotka on kehitetty parantamaan käyttöturvallisuutta, vähentämään paloriskiä ja parantamaan ympäristönsuojelun tasoa.

Milloin palamattomia hydraulinesteitä käytetään?

Kun voiteluaineet toimivat paineen alaisena, kuten hydraulilinjoissa, on olemassa pienten vuotojen ja hienojakoisen voiteluainesuihkun ilmaan pääsyn vaara. Nämä vuodot voivat johtua komponenttien vioittumisesta esimerkiksi liitoksissa, letkuissa ja tiivisteissä, erityisesti jos järjestelmät on äskettäin huollettu tai ne ovat olleet toiminnassa pitkään.

Jos hydraulijärjestelmä vuotaa alueella, jossa on sytytyslähde tai korkeassa lämpötilassa käyvien laitteiden lähellä, kuten terästehtaissa, painevalukoneissa tai voimalaitoksissa, vuoto voi johtaa katastrofaaliseen tulipaloon. Yksi tapa vähentää näitä riskejä on korvata laitteiden syttyvät hydrauliöljyt palamattomalla nesteellä. Quaker Houghton tarjoaa palamattomia hydraulinesteitä, jotka soveltuvat mineraalipohjaisten hydrauliöljyjen korvaamiseen monissa sovelluksissa.

Nesteen pilaantuessa, leikkuunestettä joudutaan vaihtamaan tavallista useammin, jolloin jätekustannukset nousevat. Käytetty leikkuuneste on ongelmajätettä, jonka hävittäminen on kallista ja lisäksi säiliöiden alkutäytössä kuluu enemmän konsentraattia. Neste voidaan joutua vaihtamaan esimerkiksi kolmen kuukauden välein, kun normaali vaihtoväli olisi kerran vuodessa. Huonosti hoidetussa ylläpidossa nestekustannukset voivat olla 2–4 -kertaiset hyvin hoidettuun nesteylläpitoon verrattuna.

Kun neste vaihdetaan, on erittäin tärkeää, että samalla nestejärjestelmä puhdistetaan ja desinfioidaan käyttäen tehokkaita järjestelmän puhdistusaineita. Näin toimien vältetään turhien tukiannosteluaineiden ja biosidien lisäyksiltä käytön aikana. Tyhjennyksen ja puhdistuksen jälkeen nestejärjestelmä tankataan uudella leikkuunesteellä ja tarkistetaan heti oikea pitoisuus! Yleinen virhe on täyttää säiliö jälkitäyttöön säädetyllä annostelijalla, jolloin pitoisuus jää liian alhaiseksi ja syntyy heti ongelmia. Teknoman edustajalta saat tarkat puhdistusohjeet ja tarvittavat puhdistuskemikaalit.

Käytön aikana on tärkeää seurata leikkuunesteen pitoisuutta ja se tulisi mitata riittävän usein, mielellään joka päivä ja aina säiliön täytön yhteydessä. Myös pH:n säännöllinen mittaus on suositeltavaa, niin vältytään korroosio- ja mikrobiongelmilta.

Eri tyyppiset hydraulinesteet

Tarjoamme kolmen tyyppisiä palamattomia hydraulinesteitä:

HFA

HFA eli high water content fluids (HWCF) ovat hydraulinesteitä, joissa yhdistyvät veden erinomaiset palonkestävyysominaisuudet sekä lisäainetiivisteen voitelu- ja korroosiosuojaus. QUINTOLUBRIC® 918 on vesisekoitteinen, täysin biosidivapaa, synteettinen ja palonkestävä hydraulineste, joka sopii vesi-hydrauliikkajärjestelmiin, joita käytetään erittäin suuren paloriskin alueilla. Koska vesi on HFA-nesteen pääkomponentti (vähintään 90 %), tämän tyyppistä nestettä käyttävien hydraulilaitteiden on kyettävä toimimaan nesteen kanssa jossa on alhainen viskositeetti.

HFC

HFC eli water glycol fluids ovat yleisimmin käytettyjä palamattomia hydraulinesteitä, joilla on erinomainen hinta-laatu-suhde sekä hyvä yhdistelmä palonkestävyys-ominaisuuksia ja kohtuullista voitelukykyä. HOUGHTO-SAFE® 620 E on erittäin suorituskykyinen, vesi/glykolipitoinen synteettinen hydraulineste, joka sopii erityisesti hydrauliöljyjärjestelmiin, joissa tarvitaan hyvää palonkeston ja voitelevuuden tasapainoa.

HFDu

HFDu-tuotteet ovat synteettisiä, vedettömiä, palonkestäviä hydraulinesteitä kohteisiin, joissa erinomainen voitelu, luotettava toimintakyky ja alhaiset ympäristövaikutukset ovat avainkriteerejä. QUINTOLUBRIC® 888 hydraulinesteet perustuvat korkealaatuisiin synteettisiin orgaanisiin estereihin ja huolella valittuihin lisäaineisiin Ne eivät sisällä vettä, mineraaliöljyä tai fosfaattiestereitä. Tuotteet on suunniteltu korvaamaan kulumisenestolisäaineistetut mineraaliöljypohjaiset hydraulinesteet niissä käyttökohteissa, joissa on korkea paloriski tai ympäristön kannalta herkissä käyttökohteissa.

Kysy lisätietoja

Jukka Kuusela
Myyntijohtaja
+358 400 505 314
jukka.kuusela@teknoma.fi