Korkealaatuisilla ja kestävää kehitystä tukevilla korroosionesto-tuotteillamme saadaan tehokas suoja ruostetta vastaan metallipinnoille esimerkiksi teollisuuden tuotantolaitteissa ja lopputuotteissa.
TuotteetKemikaalitKorroosionesto

Korroosion­esto

Maailmassa aiheutuu vuosittain satojen miljardien eurojen arvosta korroosio-ongelmia. Teknomalla on yli 20 vuoden kokemus korroosion tehokkaasta ehkäisemisestä ja ongelmien ratkaisusta laajasti eri teollisuuden aloille. Korkealaatuisilla ja kestävää kehitystä tukevilla korroosiosuoja-aineilla voidaan tehokkasti suojata metallipinnat ruosteelta, esimerkiksi teollisuuden tuotantolaitteissa ja lopputuotteissa. Pinnoitteemme tarjoavat kestävän ja pitkäkestoisen suojan ympäristötekijöitä vastaan, kuten kosteus, voimakkaat kemikaalit ja saasteet.

Olemme Teknomalla ylpeitä asiantuntemuksestamme ja teknisestä osaamisestamme korroosiosuojauksen alalla. Tiimimme löytää asiakkaalle parhaat mahdolliset ratkaisut ja juuri oikean korroosiosuojan sekä tarjoaa teknisen tuen. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ymmärtääksemme heidän erityistarpeensa ja kehittääksemme räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat heidän tarpeitaan. Sitoutumisemme laatuun ja asiakastyytyväisyyteen näkyy lukuisissa onnistuneissa projekteissa, joita olemme toteuttaneet vuosien varrella.

UUSI TUOTEMERKKI:
DAUBERT CROMWELL

Daubert Cromwell VCI-korroosiosuojatuotteet


Yritykset etsivät jatkuvasti tapoja vähentää kustannuksia säilyttäen samalla laadun kaikissa valmistuksen, varastoinnin ja toimituksen vaiheissa. Daubert Cromwell tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja korroosion hallintaan. Daubert  on maailmanlaajuinen VCI-korroosiosuojatuotteiden valmistaja, jonka tuotteisiin asiakkaat ympäri maailman ovat jo yli 85 vuoden ajan luottaneet suojatakseen arvokkaat metalliosansa korroosiolta. Laajassa VCI-tuotevalikoimassa löytyy pakkauspapereita, polyeteenikalvoja, ruosteenestoaineita ja emitteri-laitteita, jotka suojaavat tehokkaasti eri metalleja korroosiolta eli ruostumiselta tuotteen koko elinkaaren aikana. Daubert Cromwellin VCI-korroosionestotuotteiden avulla voidaan minimoida korroosiosta aiheutuvia kustannuksia ja hävikkiä.

Daubert Europen pääkonttori sijaitsee Saksassa, ja yrityksellä on Euroopassa tuotanto, logistiikka, myynti, asiakaspalvelu ja tekninen tuki. Laadukkaan palvelun ja pitkän ansiokkaan toiminnan ansiosta Daubert on saavuttanut asemansa johtavana yrityksenä korroosion ehkäisyssä.

VCI-korroosionestopaperi

Tarjoamme laajan valikoima VCI-korroosionestopapereita. Turvallisilla ja myrkyttömillä kemikaaleilla käsitellyt VCI-korroosionestopaperit suojaavat eri metalleja korroosiolta vuosien ajan. Paperin ansiosta ei tarvitse käyttää kalliita pinnoitteita tai muita tehottomia menetelmiä, kuten kosteudenpoistajia tai käsittelemätöntä suojapaperia. VCI-paperi on erinomainen vaihtoehto metalliosien varastointiin tai pakkaamiseen lähetystä varten, osat pysyvät puhtaina, kuivina ja ruosteettomina, et tarvitse ylimääräisiä suojauksia ja osat ovat heti valmiina käyttöön pakkauksesta poistamisen jälkeen.

VCI-papereilla on monia etuja:
– Helppokäyttöisyys
– Hyvä vetolujuus
– Käsittelyä kestävä materiaali
– Sopii tuotannon eri vaiheisiin
– Hyvä lämmönkesto
– Nopea tapa suojata tuotteet VCI-menetelmällä

VCI-Emitterit

Daubrite VCI-emitteri on ainutlaatuinen, bio-pohjainen, liimattava vaahtomuovitarra ja kiekko sähkölaitteiden korroosionestoon. Tuote antaa laitteille pitkäikäisen suojan. VCI-emitteri luovuttaa korroosionestoainetta kaasumaisessa muodossa, ja tiivistyy  suljetussa tilassa suojattavan metallin pinnalle muodostaen korroosiota estävän molekyylikerroksen. Emitteri pidentää laitteen käyttöikää ja minimoi kustannuksia, toimii tehokkaasti kosteissa ja saastuneissa olosuhteissa eikä vaikuta elektroniikan toimintaan.

Emitterit ovat monikäyttöisiä ja antavat lisää mahdollisuuksia korroosiota ehkäisevään pakkaamiseen. Usein niitä käytetään myös suojaamisen tehostamiseksi eli lisäsuojana muiden VCI-ratkaisujen lisäksi.

Daubrite VCI-emitteri on erittäin yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen asentaa:
– Valitse tila missä tahansa suljetussa paikassa, jossa korroosiosuoja olisi hyödyllinen
– Ota pois tarrasuoja emitterin pohjasta ja kiinnitä emitteri puhdistetulle pinnalle.
– VCI-emitteri voidaan asentaa mihin tahansa asentoon ja sijoittaa paikkoihin, joihin on vaikea päästä levittämään korroosionsuoja-ainetta.
– Kirjoita tarrasuojaan asennuspäivämäärä, jolloin tiedät koska emitteri tulisi vaihtaa uuteen

Valikoimastamme löytyy VCI-emittereitä kolmea eri kokoa:
– Daubrite 3F vaahtomuovi-emitteri, suojaus 28 litraa,  koko: 75 x 25 x 5 mm
– Daubrite 5 kiekko-emitteri, suojaus 140 litraa, koko: ø 57 mm, korkeus 5 mm
– Daubrite 10 kiekko-emitteri, suojaus  280 litraa, koko: ø 57 mm, korkeus 12 mm

Daubert-emittereistä löytyy myös tehokkaampi GT-versio, jossa suljettuun ja hengittävään pussiin pakattu korroosionestoaine höyrystyy suljetussa tilassa ja suojaa metalliosat varastoinnin ja kuljetuksen aikana.
Pussin rakenne on kestävä, repeämätön, kevyt, taloudellinen ja kierrätettävä. Poistettaessa osat pakkauksesta ne ovat puhtaita, kuivia ja heti käyttövalmiina eivätkä vaadi erillistä puhdistusta.

GT VCI-emittereitä on valikoimassa kolmea eri kokoa:
– Daubrite 10GT, suojaus 250 litraa, koko 75 x 55 x 8 mm
– Daubrite 25GT, suojaus 500 litraa, koko 105 x 57 x 100 mm
– Daubrite 50GT, suojaus 1000 litraa, koko 170 x 57 x 100 mm

VCI-kalvot, -säkit ja -pussit

Daubert Cromwellin erityisosaamista ovat laadukkaat, VCI-korroosionestomenetelmään perustuvat polyeteenista (PE) valmistetut tuotteet, mm. VCI-korroosionestokalvot ja VCI-korroosionestomuovit. Tuotevalikoima sisältää eri levyisiä tasokalvoja, eri kokoisia säkkejä esimerkiksi teho- ja EUR-lavapakkauksiin sekä uudelleen suljettavia Grip Seal-korroosionestopusseja pienempien osien suojaukseen varastoinnin ja kuljetuksen aikana.Polyeteenikalvolla on monia ainutlaatuisia ominaisuuksia pakkausmateriaalina:

– Vahva ja joustava
– Kustannustehokas
– Monikäyttöinen tapa suojaukseen
– Kosteutta eristävä
– Nopea asennus ja poisto
– Lämpösuljettava ja kuumakutistettava
– Soveltuu pienistä kohteista erittäin suuriin kohteisiin

VCI-nesteet

Daubert Cromwell tarjoaa kattavan valikoiman eri VCI-korroosionestonesteitä, kuten vesi- ja öljypohjaisia suojauksia sekä pinnoitteita. Valikoimaan kuuluvalla ympäristöystävällisellä Nox-Rust® tuotesarjalla voidaan suojata paljaita ja maalaamattomia metalliosia ruostumiselta niiden elinkaaren kaikissa vaiheissa – valmistuksen, käytön, varastoinnin ja kuljetuksen aikana. Nox-Rust-korroosionestonesteitä voidaan levittää upottamalla, suihkuttamalla, sumuttalla tai siveltimellä vaikeasti saavutettaville alueille käyttäen tavallisia teollisia levitysmenetelmiä.

Valikoimasta löytyy myös vesipohjainen lisäaine, jolla voi suojata säiliöiden ja putkistojen sisäpinnat esimerkiksi huoltoajojen aikana tai sitä voidaan käyttää myös koeponnistuksen aikana jolloin sisäpinta on suojattu tyhjennyksen jälkeen. Öljypohjaiset nesteet soveltuvat eri kohteiden kuten moottoreiden ja niiden osien suojaukseen varastoinnin ajaksi tai lisäaineena moottorin koeajoon, jolloin sisäpinnat pysyvät suojattuna tyhjennyksen jälkeen. Öljypohjaiset nesteet soveltuvat myös hyvin työstönesteisiin ja vaihteistoöljyihin sekä toimivat voiteluaineena. Nox-Rust-puhdistusaine on tehokas pesuainetiiviste, joka puhdistaa kaikki öljyt, rasvat ja muut epäpuhtaudet. Puhdistusaine sisältää valmiiksi inhibiittiä, joka suojaa pinnat korroosiolta väliaikaisesti heti puhdistuksen aikana ja sen jälkeen. Tarjoamme asiakkaillemme sekä tuotteet että vankan asiantuntemuksen parhaan ratkaisun löytämiseksi.

Tyypillisiä käyttökohteita:

– Suljetut järjestelmät (kattilat, säiliöt, putkistot)
– Pintojen puhdistus
– Maalaamattomat metalliosat
– Kausisäilytys (moottorikelkat, ruohonleikkuri ja muut moottoroidut välineet)
– Metallinkäsittely- ja työstönesteet
– Viimeistely pesu ja puhdistus
– Pitkäikaiseen laitteiden ja osien varastointi

Kokoonpanojen varastointiin ja suojaamiseen:
– Sähkön tuotanto
– Työstökoneet
– Poraus- ja tutkimuslaitteet
– Raideliikenteen komponentit
– Merenkulku
– Sotilaskäyttö
– Kaivostoiminta
– Moottoripyörät, kilpa-autot

Oikean Nox-Rust-nesteen valinta riippuu monesta eri tekijästä:
– Ulko- vai sisäkäyttö
– Suojauksen tarvittava kesto
– Suojattavan metallin tyyppi
– Levitysmenetelmä
– Poisto

Ruosteenpoistajat

Helppo ja kätevä vesipohjainen Rust Revenge® -ruosteenpoistoneste liuottaa ruosteen irti pinnalta turvallisesti ja tehokkaasti. Levitä nestettä suoraan ruostuneeseen kohtaan tai upota osa kokonaan nesteeseen. Vaikutus alkaa jo minuuteissa. Vesipohjainen Rust Revenge ei sisällä happoja tai myrkyllisiä kemikaaleja, sen pH on neutraali ja tuote on turvallinen ympäristölle ja käyttäjälle.

Hankaamista tai jynssäämistä ei tarvita, anna nesteen vaikuttaa ohjeistuksen mukaan ja puhdista pinta ylimääräisestä liasta

Suojaa puhdistetut metallipinnat ja osat uuden korroosion ehkäisemiseksi käärimällä ne Daubert Cromwell VCI -pakkausmateriaaliin kuten korroosionestopaperi, -tasokalvot, -säkit ,-pussit tai käyttämällä emittereitä muun pakkauksen sisällä. Daubert Europella on täydellinen valikoima ympäristöystävällisiä korroosionestopakkauksia ja -tuotteita teollisuudelle.

Quaker Houghton korroosiosuoja-aineet

Teknoma edustaa Suomessa Quaker Houghton tuotteita. Quaker Houghton on maailman johtava teollisuuden prosessinesteiden valmistaja. Valikoimastamme löydät mm. Ensis, Rust Veto ja Ferrocote korroosiosuoja-aineet.

Kysy lisätietoja

Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää tuotteistamme ja palveluistamme sekä siitä, kuinka voimme auttaa sinua suojaamaan omaisuuttasi korroosiolta.

Esa Sariola Myynti- ja tuotepäällikkö +358 44 737 0409

    Tietosuojaseloste