Korroosiota estävässä CorShield VpCI-146 -paperissa yhdistyy helppo korroosionesto ja kiertotalous

Teknoma myy korroosionestoratkaisuja, joista yksi on Cortecin VCI-teknologia, joka on yksi turvallisimmista ja helpoimmista keinoista ehkäistä korroosiota. Tuotteiden ympäristövaikutus on erittäin alhainen, erityisesti CorShield VpCI-146 pakkauspaperissa, jossa käytetään Cortecin omaa Eco-Bio-teknologiaa. Tämä korroosiolta suojaava pakkauspaperi on turvallinen sekä käyttäjille että ympäristölle. Kuiva luonnonmateriaaleihin pohjautuva biopohjainen pakkaus suojaa eri metalleja korroosiolta varastoinnin ja kuljetuksen aikana sekä tarjoaa hyvän vaihtoehdon rasvaisille öljypohjaisille ruostesuojausmenetelmille.

Ympäristöystävällistä suojausta VpCI-teknologialla

CorShield VpCI-146 korroosionestopaperi toimii samalla periaatteella kuten muutkin Cortecin kaasumaiset VpCI (Vapor phase Corrosion Inhibitor) suojausmenetelmät. Paperi on päällystetty korroosionesto-inhibiitillä, joka antaa monimetallisuojauksen korroosiota estävällä teknologialla. VpCI-inhibiitti kaasuuntuu suljetussa tilassa ja kiinnittyy metallin pinnalle muodostaen näkymättömän suojaavan kerroksen, joka säilyy siihen saakka kunnes pakkaus avataan. Kun metalliosat puretaan pakkauksesta, inhibiitti-kaasu ja suojakerros haihtuvat ilmaan. Metalliosat ovat puhtaita, kuivia, ruosteettomia ja heti valmiina käyttöön, eivätkä osat tarvitse erillistä puhdistusta. VpCI-teknologia on mullistanut metallien suojauksen suljetussa pakkauksessa, ja sillä on monia etuja sekä työntekijän että ympäristön kannalta.

Helpottaa pakkaamista tuotannossa

Tuote on monella tapaa käytännöllinen tuotannossa työskenteleville, jotka käsittelevät metalliosia. Työntekijöiden ei enää tarvitse öljytä metalliosia tai levittää niihin vaikeasti poistettavia ruosteenestoaineita ennen varastointia tai lähettämistä esimerkiksi rekassa tai laivassa kuljetettavaksi kokoonpanolaitokseen tai loppukäyttäjälle. Osat voidaan vain kääriä CorShield VpCI-146 -korroosionestopaperiin ja laittaa laatikkoon. Tämä säästää aikaa, poistaa työlään puhdistustarpeen ja mahdollistaa osien käyttöönoton heti pakkauksesta poistamisen jälkeen.  Suurin etu on kuitenkin itse korroosionesto ilman turhia kustannuksia, jotka syntyvät ruostereklamaatioista, palautuneista osista ja niiden kunnostamisesta, korvaavien osien lähettämisestä – puhumattakaan menetetystä asiakastyytyväisyydestä. CorShield VpCI-146 -korroosionestopaperi auttaa välttämään näitä ongelmia ja yhdistää korroosioneston sekä pakkaamisen yhdeksi helpoksi työvaiheeksi. Paperi varmistaa monipuolisen korroosioneston, joka tehoaa sekä rautapitoisiin että ei-rautapitoisiin metalleihin:

  • Hiiliteräs
  • Ruostumaton teräs
  • Valurauta
  • Alumiiniseokset
  • Kupari
  • Messinki (≤30 % Zn)
  • Juotosmetalli

Ympäristöllä on väliä

Työskentelyn helppouden lisäksi CorShield VpCI-146 -korroosionestopaperi on yksi markkinoiden vastuullisimmista pakkausvaihtoehdoista pakattujen metallien suojaukseen. Cortec yrityksenä ottaa huomioon koko tuotteen elinkaaren tehdäkseen siitä kiertotaloutta edistävän sekä korostaa ympäristöystävällisyyttä tuotteiden suunnittelussa ja kehittämisessä. CorShield VpCI-146, joka on valmistettu Eco-Bio-teknologialla, on valmistettu 100 % kierrätyspaperista, ja se on saanut USDA-sertifikaatin biopohjaisena tuotteena. Se sisältää 92 % USDA-sertifioitua biopohjaista ainetta ja tuote on saanut hyväksynnän USA:ssa USDA BioPreferred-ohjelman mukaisesti (lisätietoa: https://www.biopreferred.gov/). Paperin elinkaaren lopussa se voidaan kierrättää normaalisti ja siitä voidaan valmistaa uusia paperituotteita. Se voidaan myös kompostoida ASTM D6868-luokituksen mukaisesti.

Tehokas ja helppo ratkaisu

Korroosionestoon on olemassa monia menetelmiä joista valita, mutta joskus se helpoin ja yksinkertaisin perusratkaisu voi olla paras kaikille: työntekijöille, yritykselle, asiakkaille ja ympäristölle. 

Ota yhteyttä myyntiimme, niin keskustellaan lisää Teknoman ratkaisuista myrkyttömästä ja ympäristön kannalta vastuullisesta korroosionsuojauksesta. Henkilöstömme asiantuntemus mahdollistaa sen, että voimme tarjota asiakkaidemme tarpeisiin räätälöidyt, kustannustehokkaat ja ympäristölle hyvät ratkaisut. 

Esa Sariola
Myynti- ja tuotepäällikkö
+358 44 737 0409
esa.sariola@teknoma.fi