Kestävä ja repeytymätön korroosionestopaperi suojaa puhkaisualttiit pakkaukset ja estää kosteuden

vahvistettu paperi

Yksi haasteista, joita metallialan valmistajat kohtaavat, on tuotteiden korroosionsuojaus kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Korroosionsuojaukseen onkin kehitetty monia erilaisia strategioita, kuten erilaiset pinnoitteet, nestemäiset ruosteenestoaineet sekä VCI-pakkaukset, jotka sisältävät haihtuvaa korroosionestoainetta.

Jälkimmäinen strategia on mullistanut eri metallien suojauksen pakkauksessa korvaten rasvaiset ruosteenestoaineet kuivalla korroosionsuojalla. Kun tuotteessa on teräviä osia, sen pakkauksessa on aina riski puhkeamiselle. Tämä voi pahimmillaan pilata koko pakkauksen eheyden ja altistaa tuotteen korroosiolle. Ongelma ratkeaa Cortecin erityisellä, laadukkaalla vahvistetulla korroosionestopaperilla, joka sopii myös juuri näihin käyttökohteisiin.

– Tämä premium-luokan vahvistettu korroosionestopaperi on uutuus markkinoilla. Se auttaa suojaamaan kohteet, joissa tavallinen paperi ei kestä tuotteen kulmikkaita ja teräviä kohtia. Patentoitu Cortec VpCI -teknologia auttaa suojaamaan kohteen pakkauksen sisällä, jonka lisäksi ulkopinnan kosteussuoja estää kosteuden pääsyn pakkaukseen, kertoo Teknoman kemian osaston tuotepäällikkö Esa Sariola.

Ympäristöystävällinen ja vaivaton

Paperin sisältämä korroosionestopinnoite kaasuuntuu ja muodostaa korroosiota estävän suojakerroksen niihin metalliosiin, jotka on kääritty paperin sisään. Tämä ohut, tehokas ja täysin näkymätön suojakerros ei vaadi erityistä puhdistamista pakkauksen avaamisen jälkeen ja tuote voidaan ottaa suoraan käyttöön. Suojatut osat voidaan maalata tai käsitellä sen jälkeen normaalisti. Suojakerros ei myöskään vaikuta herkkien sähkökomponenttien toimivuuteen.

Vahvistettu paperi on täysin myrkytön eikä se sisällä nitriittejä, fosfaatteja, silikaatteja tai muita vaarallisia yhdisteitä. Se on toteutettu Cortecin omalla, patentoidulla teknologialla.

Erityisen kestävä paperi sisältää suojan kosteutta vastaan

Vahvistettu paperi on erityisen kestävä. Sillä on erinomainen repeytymiskestävyys ja se on suunniteltu tuotteille, joita voi olla vaikea suojata korroosiolta muilla keinoin esimerkiksi terävien pintojensa ja puhkaisuvaaran vuoksi. Se sopii erinomaisesti myös tuotteille, jotka on päällystetty rasvalla tai ovat öljyisiä, sillä ne voivat helposti rikkoa tavallisen pakkauspaperin.

Vahvistettu paperi sisältää myös kosteussulun, joka suojaa kosteudelle herkät tuotteet hyvin. Tämä ominaisuus auttaa suojaamaan pakkaukset, jotka altistuvat korkealle kosteuspitoisuudelle esimerkiksi kuljetuksen aikana.

– Paperia voidaan käyttää monella tavalla tuotteiden kuljetuksessa ja varastoinnissa. Sillä voidaan pakata yksittäiset tuotteet tai sitä voidaan käyttää metalliosien kerrosten väliin, kuljetusputkien päiden sulkemiseen tai sillä voidaan vaikkapa vuorata pakkaukset, jotka ovat kosteudelle alttiita, Esa luettelee.

Paperilla voidaan suojata esimerkiksi kelat, lankakelat, levyt, tangot, jouset, laakerit, kiinnikkeet tai putket, tai valmiit tuotteet, kuten moottorit, koneet, työkalut, erilaiset instrumentit, sähköiset tai elektroniset komponentit, säätimet ja niin edelleen.

– Tällä monikäyttöisellä vahvistetulla korroosionestopaperilla suojaat sellaiset vaikeatkin kohteet, mihin tavallinen paperi ei pysty. Erittäin hyvä kestävyys ja suoja ulkoisia vaaroja vastaan ovat tämän tuotteen parhaimmat ominaisuudet, etkä välttämättä tarvitse tuotteellesi muuta suojaa. Et myöskään vahingoita ympäristöäsi, sillä suoja on täysin myrkytön ja kierrätettävissä normaalisti käytön jälkeen, Esa painottaa.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Tuotepäällikkö Esa Sariola, p. 044 737 0409 tai esa.sariola@teknoma.fi