Myyntijohtajana aloittanut Kari Numminen: ”C.C. Jensenin brändi on vahva ja maineikas”

kari numminen, c.c. jensen

Teknoman suodatuksen osaston tuore myyntijohtaja Kari Numminen on kokenut teollisuuden alan ammattilainen, jonka taustoissa yhdistyvät tekninen ammattitaito ja myyntityön osaaminen. Hän painottaa öljyn kunnossapidon tärkeyttä ja haluaa auttaa asiakkaita parantamaan tuotantonsa ja laitteidensa toimintavarmuutta.

– Oma ammatillinen taustani on monipuolisesti teollisuuden parista. Ensimmäiset vuodet teknisestä koulusta valmistumiseni jälkeen työskentelin Sisu Akselit Oy:ssä erilaisissa tehtävissä, viimeisimpänä kunnossapitopäällikkönä. Tämän jälkeen isompana muutoksena siirryin Shellin palvelukseen, jossa vastasin metallintyöstöaineiden myynnistä Suomessa, Kari taustoittaa.

Teknomaan hän päätyi vuonna 2016, kun Teknoma osti silloisen Houghton Finlandin liiketoiminnan. Sitä ennen hän ehti työskennellä metallintyöstöaineiden myynnin parissa liiketoiminnan ostojen myötä kolmessa eri yrityksessä.

– Voisi sanoa, että tämä oli samojen pyttyjen perässä neljäs työpaikka, hän naurahtaa.

Uutta oppimaan suodatuksen osastolle

Kaipuu haasteille ja uusien asioiden oppimiselle sai Karin siirtymään pari vuotta sitten Teknoman sisällä suodatuksen osastolle, C.C. Jensenin tuotteiden pariin.

– Olin tehnyt 15 vuotta metallintyöstöaineisiin liittyvää myyntiä. Ajattelin, että nyt on vielä hyvin aikaa oppia uutta, ja Jensen tarjosi sopivasti lisähaastetta.

– Laite itsessään näyttää hyvin simppeliltä, mutta itse asiassa siihen ja sen ympärille liittyy aivan valtavasti asiantuntemusta. Vaikka minulla oli kokemusta jo entuudestaan suodattimista ja öljyistä, niin nyt myös sen ympäriltä pitää tietää ja osata paljon. Pitää tuntea myös esimerkiksi asiakkaiden laitteita ja prosesseja, jotta osataan löytää oikea laitteisto ja pystytään auttamaan asiakasta mahdollisimman hyvin, hän perustelee.

Jensenin vahva brändi ja tuki toiminnalle vakuuttivat

Karin päätökseen vaikutti myös Jensenin brändi.

– Jensenillä on vahva, tunnettu ja maineikas brändi ja siksi minulla oli vahva luottamus jo valmiiksi. Eikä voi vähätellä myöskään sen vahvan tuen merkitystä, jota Jenseniltä saa, hän kertoo.

Jensen tiedottaa hyvin tuoteuutuuksista ja muutoksista sekä järjestää säännöllisesti koulutuksia jälleenmyyjille ja tarvittaessa myös suomalaisille Teknoman asiakkaille. Jensen on mielellään myös vahvasti mukana silloin, kun asiakkaalle valitaan heille parhaiten sopivaa laitetta.

– Heiltä saa äärimmäisen hyvää tukea. He ovat erittäin mielellään mukana asiakastapauksissa ihan konkreettisesti – varsinkin vähänkään vaativammissa tapauksissa – ja myös he pitävät yhteistyötä Teknoman kanssa tärkeänä, Kari täydentää.

Öljyn kunnossapito vähentää kustannuksia ja luonnon kuormitusta

Öljyn hinta nousee nyt erityisen kovaa tahtia, mikä on vahva peruste sille, että öljyn käyttöikään kannattaa vaikuttaa säännöllisellä kunnossapidolla. Kun öljystä pidetään huolta, voidaan sen vaihtoväliä pidentää – unohtamatta tietenkään laitteiden ja tuotannon toimintavarmuuden paranemista.

– Tuotannon keskeytykset ovat todella kalliita yrityksille. Laitteiden pitää toimia ennakoidusti. Yleisesti ottaen tämä ymmärretään hyvin, Kari kertoo.

Kaikkea ei kuitenkaan voi ennakoida. Joskus asiakkailla on hätätilanteita, joissa laitteistoon on esimerkiksi päätynyt vettä ja se pitää saada pois. Sellaisia tilanteita varten Teknomalla on vuokralaitteistoa, joka voidaan ottaa käyttöön, jotta asiakkaan tuotanto voi jatkua keskeytyksettä.

– Vuokralaitteisto voi olla käytössä siihen saakka, että korjaus voidaan tehdä suunnitellusti. Ratkaisuja löydetään kyllä, jos asiakkaille tulee hätätilanteita vastaan, Kari painottaa.

– Trendeinä öljyn kunnossapidon aikaansaamien kustannussäästöjen lisäksi vihreät arvot painottuvat koko ajan enemmän asiakkaiden toiminnassa. Kun öljystä huolehditaan, syntyvän jäteöljyn määrä vähenee ja sitä kautta vähenee myös luonnon kuormitus, hän jatkaa.

Toiveissa enemmän asiakaskohtaamisia maakunnissa

Suomen markkinoilla Jensenin tunnettuuden eteen on vielä töitä tehtävänä. Myyntijohtajana Karin tavoite on kasvattaa osaston liiketoimintaa, ja siksi hän pitää tunnettuuden ylläpitämistä ja parantamista tärkeänä.

Kari odottaa kovasti myös asiakkaiden kohtaamista kasvokkain.

– Tykkään liikkua maakunnassa ja tavata ihmisiä, ja toivon, että pääsen pian tapaamaan asiakkaita tämän pitkän ja haastavan korona-ajan jälkeen.

Suodatuksen osaston entinen myyntijohtaja Eero Simola on hyvillä mielin Karin aloituksesta.

– Olen itse remmissä vielä pari vuotta kevennetysti ennen eläkkeelle siirtymistä ja hoidamme osan asiakastapaamisista yhdessä. Olemme tehneet Karin kanssa hyvää yhteistyötä muutaman vuoden ajan, ja todella hyvillä mielin siirrän viestikapulan nyt hänelle, hän täydentää.

Ota yhteyttä!

Myyntijohtaja Kari Numminen, p. 040 543 4475 tai kari.numminen@teknoma.fi